Er is veel keuze tussen verschillende gamestoelen voor je setup. De stoel is misschien wel één van de belangrijkste accessoires voor de beste game ervaring. De volgende 3 vragen helpen je bij het kiezen van een game bureaustoel:

  • Waar gebruik je de stoel voor?
  • Wil je een stoel met extra gebruiksgemak?
  • Wil je een bepaalde soort stof?

Waar gebruik je de stoel voor?

Gamestoelen voor thuiswerken

Stoelen met een NPR arbo normering zijn geschikt voor thuiswerken. Deze NPR norm wil zeggen dat de stoel geschikt is voor mensen van alle lichaamslengtes. Er zijn een aantal gamestoelen met deze normering. Alle gamestoelen van DXRacer zijn geschikt voor thuiswerken. Dit betekent dat je de stoel niet alleen tijdens het gamen, ook voor lange zitsessies gebruikt.

trust gaming

Normale gamestoelen

De meeste stoelen zijn vooral gemaakt voor gamers. Deze stoelen zijn allemaal verschillend. Zo kies je tussen verschillende kleuren, verstellingsopties en stoffen. In dit artikel leggen we je de verschillen tussen deze specificaties nog verder uit. Van simpele bureaustoelen tot lederen bekleding; een gaming stoel maakt jouw setup helemaal compleet.

Wil je extra gebruiksgemak?

verstelbare stoel

Verstelbaarheid

Een belangrijke specificatie van een gamestoel is verstelbaarheid. De zitting en arm- en rugleuningen van de stoelen zijn meestal verstelbaar. Dit is handig wanneer je je ellebogen vaak laat rusten op de armleuningen. Ook kantel je de stoel gemakkelijk naar voren en achter voor een comfortabele zithouding. Kijk van tevoren dus goed wat jouw persoonlijke voorkeur heeft en check de specificaties van de stoel.

rugkussen gaming stoel

Nek- en lendenkussens

Kussens in je stoel helpen je bij het verlichten van pijn in je rug, nek, onderrug of zelfs schouders. Er zijn stoelen met nek- en lendenkussens die je lichaam ondersteunen. Deze kussens duwen je wervels naar de goede plek en verminderen de druk op je rugspieren. Zo kun je lekker ontspannen een potje gamen. Verbeter je houding tijdens het spelen en kies voor een stoel met nek- en lendenkussens voor de beste game ervaring.

Wil je een bepaalde soort stof?

echt leer

Leer

De duurdere gamestoelen zijn vaak gemaakt met echt leer. Dit betekent dat de stoel van hoge kwaliteit is en dus een langere levensduur heeft. Leren stoelen zijn wel onderhoudsgevoelig. Dit betekent dat je de stoel vaker moet schoonmaken om het materiaal in goede staat te houden.

pu leer

PU leer

Wil je een leren stoel, maar met minder onderhoud en goedkoper? Dan is een stoel met PU leer iets voor jou. Het geeft het gevoel van echt leer, maar is makkelijker in onderhoud. Zo maak je de stoel met een vochtige doek schoon. PU leer ademt slecht, waardoor je eerder zweet. Ook gaat PU leer minder lang mee dan echt leer.

stoffen stoel

Stof

De afwerking van luxe gamestoelen is vaak van stof in plaats van leer of kunstleer. Deze stof ademt goed, zodat je niet bezweet raakt tijdens het gamen. In de winter is de stoel niet te koud, en in de zomer wordt het niet te warm. Zo speel je het hele jaar door je favoriete games in een zachte, comfortabele stoel.